Sidste nyt: åbent hus og nyt logo

Foto af reception hos kvægdyrlægerne

Åbent hus og nyt logo

Vi vil endnu engang sige tusinde tak for opmærksomheden ved vores åbent hus-arrangement i november. Vi havde en dejlig aften, og det håber vi også alle Jer, der kom havde. Vi synes det har været sådan en succes at det på et tidspunkt vil gentage sig.

Kvægdyrlægerne ApS

Samme aften præsenterede vi vores nye navn og logo: Kvægdyrlægerne ApS. Dette betyder samme passion for kvæg og besætningssundhed, men også at vi gerne vil arbejde mod en mere bæredygtig måde at gøre det på. For os betyder det også at vores område ikke kun er begrænset til Djursland.

Medarbejder

Der er sket meget på medarbejderfronten hos Kvægdyrlægerne den seneste måned.

Laura og Ida

Hvis ikke allerede har hilst på Laura og Ida, så kommer I nok snart til det. De er vores 2 nye studentermedarbejder, som primært er på klinikken i Følle. De sidder nemlig klar ved telefonen sammen med Paula, så tag pænt imod dem.

Barsel

Vi har fra først i december sendt Anne-Marie på barsel, vi ønsker hende alt godt. Vi er derfor kun 2 dyrlæger i Kvægdyrlægerne frem imod februar, hvor vores nye dyrlæge Camilla starter.

Den faglige kolonne: Kalve

Herford med kalv morgen

Fodring i vinterperioder

Vi er gået de kolde perioder i møde, og derfor skal vi være ekstra opmærksomme på, at vores kalve holder varmen, til dette skal bruges ekstra energi.

Da kalve har et stort overfladeareal, og dermed et stort varmetab, derfor er det vigtigt, at I som kalve-passere er gode til at strø, så arealerne holdes tørre. Kalvenes ben skal være dækket, når de ligger ned.
Tildelingen af mælk spiller en stor rolle, da der er en sammenhæng mellem mængden af mælk man giver kalven, tilvækst og aktivitet af stofskiftet. Ved øget aktivitet af stofskiftet, dannes mere varme, hvorved det er lettere for kalven at holde varmen. Ved øget tilvækst, opnår kalven hurtigere en størrelse, hvor kuldepåvirkning ikke betyder så meget.

Herover illustreres det grafisk hvordan øget mælke tildeling, kan være med til at øge tilvæksten specielt når det er koldt, simpelthen fordi kalve prioriterer energi til de vigtigste livsfunktioner f.eks. at holde varmen frem for at vokse. Læs hele artiklen her

Medicinhåndterings kursus

Vi i Kvægdyrlægerne afholder til februar medicinhåndteringskursus, det bliver afholdt hos os på Føllevej 5. Der kommer information om tilmelding i det nye år.

Nyt fra kvægdyrlægerne