Samarbejde med Vetsustain og ny kædechef


Dyrlæger & Ko indgår i partnerskab med den internationale organisation Vetsustain 

Hos Dyrlæger & Ko ønsker vi også at tage ansvar for den bæredygtige udvikling. Det gælder på to fronter. Dels på den rådgivning vi yder hos jer og dels i forhold til vores egne praksis.
Vi kender langt fra alle svarene på forhånd, men for ikke at skulle opfinde den dybe tallerken forfra, har vi valgt at indgå i partnerskab med den internationale organisation Vetsustain.

Hvem er Vetsustain?

Vetsustain er en sammenslutning af dyrlægevirksomheder i blandt andet England, Holland og New Zealand som gennem en årrække har arbejdet målrettet med bæredygtig udvikling i dyrlægepraksis. I første omgang vil det dreje sig om erfaringsudveksling på tværs af landegrænser og uddannelsesmæssig opkvalificering af vore dyrlæger i forhold til at kunne rådgive omkring bæredygtig mælkeproduktion.

Hvorfor arbejde med bæredygtighed?

I Dyrlæger & Ko ønsker vi at tage ansvar for en bæredygtig fremtid. Vores mål er at kunne yde en værdiskabende rådgivning for vore kunder og vore kunders forretning, som går i retning af en både økonomisk-, miljø- og klimavenlig bæredygtig fremtid.

Behandling for leverikter

Hvis du har udfordringer med leverikter i din besætning, så er det nu, at du skal tage en snak med din Dyrlæger & Ko dyrlæge om en behandlingsstrategi. I de fleste besætninger vil det være omkring december-januar, at det mest optimale behandlingstidspunkt er.

Forebyggelse fremfor behandling

Til de kommende græsningssæsoner kan det over-vejes om der er mulighed for at forebygge leverikteangreb. For eksempel ved at højrisiko arealer helt undgås eller i det mindste minimeres.

NY KÆDECHEF I DYRLÆGER & KO

Efter over 10 år på posten sagde vi i starten af 2022 farvel til Dan Borup Jørgensen, som efter eget ønske havde valgt at søge nye udfordringer og prøve kræfter med en helt anden branche.

Nye muligheder og nye perspektiver

Når en dør lukkes, giver det mulighed for at åbne nogle nye. Det har været en længere proces at finde den helt rigtige person til jobbet som nye kædechef for Dyrlæger & Ko.

Vi er nu stolte af at kunne præsentere Rune Friis Kristensen som ny mand på posten. Rune startede den 1. oktober 2022 og er kommet rigtig godt fra start. Inden sin start i Dyrlæger & Ko har Rune brugt de sidste 6 år i foderbranchen. Først hos R2 Agro med ansvar for salg af tilskudsfoder i Mellemøsten og Østeuropa og senere hen hos KMC. Hos KMC var Ru-ne i front for den afdeling der hedder ”Global Feed & Pet Food”.

Rune fortæller: ”Efter de første par måneder hos Dyrlæger & Ko, er jeg kun blevet bekræftet i, at det er et godt match for mig. Jeg er blevet taget rigtig godt imod og der er så mange spændende projekter i gang, at fremtiden ikke kan blive andet end rigtig spændende.”

Dyrlæger og Ko